preskoči na sadržaj

Osnovna škola "Ivan Goran Kovačić" Đakovo

Login
Linkovi

 





Kalendar
« Travanj 2024 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
Prikazani događaji

Arhiva dokumenata
 

Brojač posjeta
Ispis statistike od 22. 3. 2010.

Ukupno: 488468
Ovaj mjesec: 4507
Ovaj tjedan: 448
Danas: 46
Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Dani zahvalnosti za plodove zemlje
Autor: Vinko Pilipović, 26. 10. 2015.

Dani zahvalnosti za plodove zemlje obilježili smo u međurazrednoj suradnji malih i velikih – 3.c  i 1. C odlučili su zajedničkim radom pokazati svoje umijeće, ali i sposobnost suradnje i organizacije, te dijeljenje onoga što su donijeli i sami umijesili i ispekli.
Nakon zajedničke priredbe, prionuli su na posao.
Podijeljeni u grupe , opasani pregačicama, opranih ruku umijesili su tijesto za bakine kolače ( brašno, mast,šećer, prašak za pecivo, vanili miris, vrhnje).
Dok je jedna grupa postavljala bijele stoljnake na stolove, druga je već grijala nekoliko pekača, a ostali se organizirali na pravljenju voćne salate.


Vrlo spretni i motivirani rado su pravili kuglice od tijesta, rezali kockice jabuka,krušaka,banana i naranči...

Razred je mirisao kao bakina kuhinja...kolačići, koji su odmah trebali biti isprobani, voćni mirisi su mamili osmjehe, ruke pune brašna i rumeni obrazi, međusobno pomaganje i upućivanje kako što bolje napraviti.

Zajedno  su podijelili  i ono što su mame ispekle.

Nakon svega, učionica je udruženim snagama dovedena u prvobitno stanje.Dovoljno da možemo pročitati narodnu priču Zrno pšenice, učenici trećih razreda da se podsjete a prvih da nauče  - zajedno možemo puno napraviti, prijateljstvo i uvažavanje tuđeg rada je ono što smo ponijeli na kraju ovog radnog dana.

Fotografije možete pogledati u foto galeriji.

                Tekst: Goranka Jurković
                Fotografije: Ljiljana Andrić





[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju